Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Κορμός με χουρμάδες, σοκολάτα και καρύδια …

Έχει κάτι για όλους. Ή μάλλον δεν έχει κάτι για όλους αυτή η συνταγή. Δεν έχει χτύπημα και ψήσιμο, που σημαίνει ευκολία για όποιον τη φτιάξει. Δεν έχει γλουτένη, που σημαίνει χαράς ευαγγέλια για όποιον έχει δυσανεξία. Δεν έχει παράξενα υλικά, που σημαίνει ότι με μια σύντομη βόλτα στο σούπερ-μάρκετ κάναμε τις προμήθειές μας. Και αν πάρουμε καλής ποιότητας φυστικοβούτυρο, δεν έχει καθόλου ανθυγιεινά ή επιβαρυντικά συστατικά, καθόλου πρόσθετη ζάχαρη και καθόλου ζωικά λιπαρά.
Κι έχει τόσο λαχταριστή γεύση …


Κορμός με χουρμάδες, σοκολάτα και καρύδια

 

SAM_7296


υλικά:
2 κούπες απύρηνοι χουρμάδες
1,5 κούπα καρύδια
1 κουταλιά ηλιέλαιο
1/4 κούπας φυστικοβούτυρο απαλό
2 βανίλιες 
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

χοντρό αλάτι








Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί καλύπτοντας και τα πλάγια της φόρμας.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

 Βάζουμε στην κουζινομηχανή τα καρύδια, τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι.

Τα πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας τα μεγάλα μαχαίρια.



IMG_20180427_183738IMG_20180427_184335IMG_20180427_184455IMG_20180427_184919IMG_20180427_184952



Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, το ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα.

 Θέλουμε να έχει μήκος όσο η φόρμα του κέικ και πλάτος δυο φορές το πλάτος της φόρμας.  

Αφήνουμε στο ψυγείο για 20΄, να σφίξει.



IMG_20180427_185219IMG_20180427_185224IMG_20180427_185621



Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το κόβουμε στη μέση. 

Βάζουμε το ένα κομμάτι στη φόρμα του κέικ. 



IMG_20180427_185846IMG_20180427_194504IMG_20180427_194603



Λυώνουμε, 
στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία ή σε μπαιν μαρί, τη σοκολάτα στην οποία προσθέσαμε 1 κουταλιά ηλιέλαιο. 

Ρίχνουμε στη φόρμα τη μισή ποσότητα σοκολάτας και αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 10΄, να σφίξει η σοκολάτα.

 


IMG_20180427_194801IMG_20180427_200502

 

Καλύπτουμε τη σοκολάτα με το δεύτερο κομμάτι του μείγματος και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.



IMG_20180427_200618IMG_20180427_200707IMG_20180427_201153



Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα καρύδια και τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια μαζί με ελάχιστα σπυριά χοντρό αλάτι.



IMG_20180427_201253IMG_20180427_201300IMG_20180427_201312



Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10΄.

Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. 

Κόβουμε τον κορμό σε φέτες.

 

SAM_7289SAM_7291SAM_7295SAM_7303SAM_7293SAM_7297








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου