Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Τάρτα με κολοκυθοανθούς και τυρί …

… Πριν βιαστείς να με σχολιάσεις πρωτομαγιάτικα, μάθε ότι η μαγειρική είναι το ίρτζι μου. Κι έτσι μπορείς τώρα ως άλλος Ηλιόπουλος να μου πεις ‘συγγνώμη, δεν ήξερα ότι είναι το ίρτζι σας, ευχαριστώ που με ενημερώσατε’. Κι εγώ ως άλλος Θρασύβουλας θα σου πω ‘τώρα που εξηγηθήκαμε πες μου, τα λουλούδια θέλεις να τα κοιτάς ή να τα φας;’.
Εξάλλου σήμερα είναι η μέρα των λουλουδιών. Άλλοι τα κόβουν για να φτιάξουν στεφάνια, εγώ τα κόβω για να φτιάξω …

 

Τάρτα με κολοκυθοανθούς και τυρί

 

SAM_7272


υλικά:
10 κολοκυθοανθοί
200 γρ. ημίσκληρο τυρί ή ξηρή μοτσαρέλα
6 φιλέτα αντζούγιας (σε λάδι)
2 αυγά
2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
γάλα
μοσχοκάρυδο

1 φύλλο σφολιάτα

 

 

 

IMG_20180428_100906IMG_20180428_100948

 

Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε το κεντρικό στέλεχος.

 

IMG_20180428_103002IMG_20180428_103014

 

Τα χωρίζουμε στη μέση ή σε 4 κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

 

IMG_20180428_123545IMG_20180428_123550IMG_20180428_123654IMG_20180428_123659

 

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας.

Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και στρώνουμε τη σφολιάτα.

Γυρίζουμε τις άκρες σχηματίζοντας γύρω-γύρω ένα κορδόνι, που λόγω της ημέρας μπορεί να θεωρηθεί και στεφάνι.

 

IMG_20180428_124821IMG_20180428_124927IMG_20180428_124931

 

Τρυπάμε πολλές φορές με πηρούνι τη σφολιάτα.

Στρώνουμε πάνω της ένα αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε με παλιά φασόλια ή ρύζι, για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου.

 

IMG_20180428_124958IMG_20180428_130013

 

Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το ημίσκληρο τυρί. 

Πατάμε με πηρούνι τις μισές αντζούγιες και αφήνουμε ολόκληρες τις υπόλοιπες.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη γραβιέρα και λίγο γάλα. 

Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο.

 

IMG_20180428_131543IMG_20180428_131444IMG_20180428_131404

 

Ξεφουρνίζουμε, απομακρύνουμε το χαρτί και τα όσπρια και γεμίζουμε τη βάση της σφολιάτας με το μείγμα των αυγών.

 Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια της αντζούγιας.

 

IMG_20180428_131652SAM_7259

 

Βάζουμε τα κολοκυθολούλουδα και σκορπίζουμε το ημίσκληρο τυρί.

 

SAM_7262SAM_7263SAM_7264

 

Τελευταίες βάζουμε τις ολόκληρες αντζούγιες, τρίβουμε λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με μια κλωστή λάδι.

 

SAM_7267SAM_7268SAM_7270

 

Ψήνουμε για άλλα 15΄-20΄, ή μέχρι να λυώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

 

IMG_20180428_135300IMG_20180428_135306


 

Σερβίρουμε αμέσως.

 


SAM_7271SAM_7273SAM_7275SAM_7278SAM_7279SAM_7281SAM_7285SAM_7287SAM_7280SAM_7288










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου