… Μπορεί να βγήκε πέρυσι το Νοέμβριο αλλά εγώ τώρα τον είδα τον Πάντινγκτον τον Β΄. Και ξετρελλάθηκα. Τι ωραία ταινία, πόσοι πρωτοκλασσάτοι ηθοποιοί που δε σνομπάρουν κανένα είδος, τι υπέροχος κακός ο Χιου Γκραντ και πόσο σουρεάλ η κουζίνα της φυλακής.
Θα την ξαναδώ οπωσδήποτε να πάρω μια ακόμη δόση της γλυκιάς αίσθησης που αφήνει, γλυκιάς σαν τη μαρμελάδα του Πάντινγκτον, του Πάντινγκτον Μπράουν προς τιμήν του οποίου και σε ανταπόδοση θα φτιάξω ανοιξιάτικα …
Μπράουνις με φράουλες
υλικά:
120 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
60 ml νερό
125 γρ. κόκκινη φαρίνα
1/4 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
(ή 125 γρ. αλεύρι με 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ)
70 γρ. ξασπρισμένα αμύγδαλα αλεσμένα
250 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο σε σκόνη
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος
80 γρ. φράουλες
Για τη σως φράουλας:
200 γρ. φράουλες
30 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Βάζουμε σε μπωλ το λιναρόσπορο και προσθέτουμε 6 κουταλιές σούπας ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να σταθεί για 10΄-15΄.
Στο διάστημα αυτό ο λιναρόσπορος θα βγάλει μια κολλώδη ουσία και το μείγμα θα μεταβληθεί στο πιο γνωστό υποκατάστατο αυγού για όσους αποφεύγουν ή απορρίπτουν τα αυγά.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη μαργαρίνη και το νερό.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λυώσουν και να αναμειχθούν καλά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αρωματίζουμε με τη βανίλια και δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το λιναρόσπορο και τις φράουλες και ανακατεύουμε.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά.
Όταν βαρύνει το μείγμα χρησιμοποιούμε σπάτουλα σιλικόνης.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-17- βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄ ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του γλυκού.
Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Για πιο όμορφο αποτέλεσμα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Για τη συνοδευτική σως φράουλας πολτοποιούμε όλα τα υλικά της, σουρώνουμε προαιρετικά το μείγμα και γαρνίρουμε τα μπράουνις.