Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

This was Halloween …

… Ούτε τρικ, ούτε τρίτ’, ούτε Τετάρτ’ ούτε Πέμπτ’, ούτε ιτς ποτέ.
Πάνε πια, περάσανε τα όμορφα τα χρόνια, με τα γέλια, με τις χαρές, με τα Halloween party. Στο λύκειο ήταν το βλαστάρι μου όταν ξεκινήσαμε, στο μεταπτυχιακό σταματάμε. Άλλαξαν οι συνθήκες, οι παρέες, ο τρόπος διασκέδασης, ακόμα και τα γούστα. Αν και είμαι σίγουρη ότι όλο και θα τρυπώνουν στα πάρτυ που κάνουν διάφορα μαγαζιά, ακόμη και χωρίς τη δέουσα αμφίεση.
Κι εγώ θα χαζεύω παλιές φωτογραφίες και παλιές δημιουργίες. Τις νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου,


IMG_20171025_162248
IMG_7401


τα αγαπημένα μου τρομακτικά φαγητά, τις πιπεριές, το ψωμί, το σπαγγέτι, τα χέρια από κιμά,



IMG_8375
IMG_8395
IMG_8382clip_image001[4]IMG_8403




κι άλλα, πιο απλά και χαριτωμένα, όπως τα μπισκότα με δόντια, ο τυρένιος Τζάκ, η πίτσα νεκροκεφαλή, η ζαμπονοτυρόπιτα μούμια.



SAM_3949SAM_0035ΨΗΜΜΕΝΗΜΟΥΜΙΑ



Κι αν πεις και τα γλυκάάά μου … Τα δάχτυλα της μάγισσας, τα cupcakes με ιστούς αράχνης, τα αξιολάτρευτα μάφιν κουκουβάγιες, κι ύστερα οι τούρτες, το νεκρό κοράκι, η αράχνη στον ιστό της, η ποντικοφαγωμένη τούρτα, η τούρτα νεκροταφείο.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΑΝΩΘΕΝΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟΕΤΟΙΜΟ 3IMG_7403ΤΑΡΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

SAM_0010



Ήταν τρομακτικά ωραία και ανατριχιαστικά δημιουργικά.
Ήταν.


SAM_4043

SAM_0019

ΠΑΡΕΑSAM_4044SAM_0077IMG_20171025_161157ΘΙΑΣΟΣΤΖΑΚΟ ΣΕΡΕΝΑΤΑΣ



Everyone hail to the Pumpkin King


jackIMG_0378

ΚΟΡΑΚΙ

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑSAM_4128IMG_0382ΚΟΛΟΚΥΘΑΑΝΑΠΑΥΣΙΣIMG_0383



This was Halloween, weeeeeeee …


ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΟΝΤΙΝΟ




Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Σαλάτα με παντζάρια και καπνιστό σκουμπρί …

-Κι εσύ να λες: Το παν είναι η φιλοσοφία.
-Το παν είναι η έρευνα.
Και να μην λογαριάζεις ότι το παν είναι μια φασολάδα και σκουμπρί πηγμένο στο λάδι.

     Νίκος Τσιφόρος - “Άνθρωποι κι ανθρωπάκια”



Σαλάτα με παντζάρια και καπνιστό σκουμπρί





   

υλικά:
1 καπνιστό σκουμπρί
300 γραμμάρια παντζάρια (εδώ έτοιμα βρασμένα)
μία χούφτα ρόκα ή βαλεριάνα
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα horseradish
2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι





Φιλετάρουμε προσεκτικά το σκουμπρί,  αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα και χαράζουμε το δέρμα του σε 3-4 μεριές.





Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε το σκουμπρί με το δέρμα προς τα κάτω. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανό.






Στραγγίζουμε τα παντζάρια αφού
κρατήσουμε λίγο από το ζουμί τους και τα κόβουμε σε ροδέλες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα κομμένα παντζάρια από βάζο). Τα βάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ρόκα.





Ανακατεύουμε τη σάλτσα horseradish με το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Βάζουμε το καπνιστό σκουμπρί πάνω στη σαλάτα και ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα της σος.







Παίρνουμε μία κουταλιά από το ζουμί που είχαν τα παντζάρια και την αναμειγνύουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα.








Σερβίρουμε.