Εσένα μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό. Να πεις ότι πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό. Ότι κάνω μεγάλο θέμα το τι να μαγειρέψω κάθε μέρα.
Για μένα όμως είναι μεγάλο θέμα. Κι έχω πάρει σοβαρά το θέμα της διατροφής και της υγείας της οικογένειας. Το μόνο εύκολο είναι να φτιάξεις στα γρήγορα κάτι που οι περισσότεροι θα βρουν νοστιμότατο. Δεν κάνεις σκόντο σε αλάτι, λιπαρά, τυριά, πλήρεις κρέμες, αλλαντικά και κρεατικά που τό ’χουν το λιπάκι τους. Ερεθίζεις στομάχια και ουρανίσκους κι όξω απ’ την πόρτα.
Εγώ όμως δε θέλω. Κι αν καμιά φορά στερεύω από ιδέες, πάντα βρίσκεται ένα σωσίβιο. Όπως μια απλή σως μουστάρδας που νοστιμίζει ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο και το συνοδευτικό του πιλαφάκι …
υλικά:
450-500 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο
1/2 κούπα άσπρο κρασί
1/2 κούπα νερό ή ζωμό
1/2 κούπα μουστάρδα
1 κούπα κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε μια κουταλιά νερό
Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι και από τις δυο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρασί και το νερό ή το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο (περίπου 30΄-40΄).
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ.
Τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο και αφήνουμε να δέσει η σως.
Συνοδεύουμε μ’ ένα απλό μπασμάτι.
.