... Αφού της έφτιαξα ψάρια, να μη της φτιάξω κι ένα θαλασσινό; Χταπόδι στο λάδι ήθελε, να τρώει με τις φακές, αλλά είχε 25 ευρώ τα 400 γρ. Εγώ πάλι θα ήθελα να φτιάξω χτένια αλλά δεν είχα τα γένια. Κάπως έτσι συμβιβαστήκαμε στις γαρίδες ...
Γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας με φέτα
υλικά:
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια
1 κούπα τομάτα πασσάτα
400 γρ. γαρίδες
φέτα
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά, ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Τις βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε φετάκια.
Προσθέτουμε τα τοματάκια, την πασσάτα και ελάχιστο νερό.
Πατάμε τα τοματάκια να σπάσουν σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄-20΄.
Αν μας φαίνεται νερουλή, αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το παραπανίσιο ζουμί.
Στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος βάζουμε και τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα να ξαναζεσταθούν. Μπορούμε να τις καθαρίσουμε πρώτα, εμείς τις προτιμάμε ολόκληρες κι ας είναι πιο δύσκολο μετά το καθάρισμά τους.
Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Σπάμε με το χέρι από πάνω όση φέτα θέλουμε (εδώ λίγη και ακριβοπληρωμένη).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, να λυώσει το τυρί και να δέσουν όλα μαζί (10΄-15΄).
Σερβίρουμε.