Παλιά και πονεμένη ιστορία. Νά ’χεις μπροστά στα μάτια σου ολόκληρη Ίνγκριντ Μπέργκμαν και να κυνηγάς το παρτσακλό, τη Γκόλντι Χόουν; Πάλι καλά που ο Γουώλτερ, κάλλιο αργά παρά ποτέ ξεστραβώνεται και βλέπει το φως και το άνθος το αληθινό.
Κι όμως πολλοί το προσπερνάνε χωρίς δεύτερη σκέψη. Κυριότερο επιχείρημα η μυρωδιά του όταν μαγειρεύεται, που ενοχλεί την ανασηκωμένη μυτούλα της Σουσούς.
Αστείον ποσόν.
Και καπαμά το φτιάχνω συχνά, συνταγή τόσο απλή που δε στην έδωσα ποτέ, αλλά θα το κάνω τώρα. Κόβεις το κουνουπίδι μπουκετάκια (γίνεται και με ωμό και με βρασμένο), το περνάς απ’ το τηγάνι να ροδίσει και ρίχνεις 1 μεγάλη κουταλιά πελτέ διαλυμένον σε λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις πάπρικα γλυκιά (και μπαχάρι σηκώνει και κανελλόξυλο κι ό,τι σου αρέσει) και το σιγομαγειρεύεις σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει.
Αν είσαι τύπος λαίμαργος και ατάσθαλος το παντρεύεις και με λουκάνικο.