… Μας μούλιασαν οι ασταμάτητες βροχές αλλά είχαν κι ένα καλό πέρα από το προφανές που είναι ότι το καλοκαίρι δε θα μας λείψει το νερό.
Έγιναν νωρίς φέτος τα σπαράγγια, τα άγρια που φυτρώνουν σε βάτους και φράχτες. Θα γιορτάσουμε μαζί τους, επιτέλους, την άνοιξη με μια λιτή, ανοιξιάτικη μακαρονάδα …
Μαφαλντίνες με άγρια σπαράγγια και κουκουνάρι
υλικά:
1/4 κούπας κουκουνάρι
250 γρ. φετουτσίνι
2 ματσάκια σπαράγγια
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. γλ. μουστάρδα με κόκκους
άνηθος ψιλοκομμένος
Σε αντικολλητικό τηγανάκι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να πάρει χρώμα.
Πλένουμε τα σπαράγγια, κόβουμε τις σκληρές άκρες των κοτσανιών, ξεφλουδίζουμε αν χρειάζεται μέχρι τη μέση τους και τα κόβουμε λοξά στα 3.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στα 5 τελευταία λεπτά του βρασίματος προσθέτουμε τα σπαράγγια.
Κρατάμε ένα μπωλ από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίζουμε ζυμαρικά και σπαράγγια.
Στην ίδια κατσαρόλα ή σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το τυρί, τη μουστάρδα, τον άνηθο και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται για να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
Ρίχνουμε τις μαφαλντίνες με τα σπαράγγια και ανακατεύουμε.
Τελευταία προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου