… Έχει κάτι για όλους. Ή μάλλον δεν έχει κάτι για όλους αυτή η συνταγή. Δεν έχει χτύπημα και ψήσιμο, που σημαίνει ευκολία για όποιον τη φτιάξει. Δεν έχει γλουτένη, που σημαίνει χαράς ευαγγέλια για όποιον έχει δυσανεξία. Δεν έχει παράξενα υλικά, που σημαίνει ότι με μια σύντομη βόλτα στο σούπερ-μάρκετ κάναμε τις προμήθειές μας. Και αν πάρουμε καλής ποιότητας φυστικοβούτυρο, δεν έχει καθόλου ανθυγιεινά ή επιβαρυντικά συστατικά, καθόλου πρόσθετη ζάχαρη και καθόλου ζωικά λιπαρά.
Κι έχει τόσο λαχταριστή γεύση …
Κορμός με χουρμάδες, σοκολάτα και καρύδια
υλικά:
2 κούπες απύρηνοι χουρμάδες
1,5 κούπα καρύδια
1 κουταλιά ηλιέλαιο
1/4 κούπας φυστικοβούτυρο απαλό
2 βανίλιες
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
χοντρό αλάτι
Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί καλύπτοντας και τα πλάγια της φόρμας.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε στην κουζινομηχανή τα καρύδια, τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι.
Τα πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας τα μεγάλα μαχαίρια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, το ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα.
Θέλουμε να έχει μήκος όσο η φόρμα του κέικ και πλάτος δυο φορές το πλάτος της φόρμας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 20΄, να σφίξει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε το ένα κομμάτι στη φόρμα του κέικ.
Λυώνουμε, στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία ή σε μπαιν μαρί, τη σοκολάτα στην οποία προσθέσαμε 1 κουταλιά ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε στη φόρμα τη μισή ποσότητα σοκολάτας και αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 10΄, να σφίξει η σοκολάτα.
Καλύπτουμε τη σοκολάτα με το δεύτερο κομμάτι του μείγματος και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα καρύδια και τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια μαζί με ελάχιστα σπυριά χοντρό αλάτι.
Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10΄.
Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε τον κορμό σε φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου