… Στο τσιπ φιτίλι γίνεται, στο τσιπ φιτίλι τρώγεται. Κι αφού σου αρέσουν τόσο τα τσιπς τορτίγιας, αντί να τα βάλεις σε μια γαβάθα και να τα φας, σκέτα και παραπονεμένα, βάλτα σ’ ένα ταψάκι με γαρνιτούρα που σου αρέσει και φτιάξε χορταστικά …
Ατομικά νάτσος με τσιπς τορτίγιας
υλικά:
τσιπς τορτίγιας
φασόλια κόκκινα ή μαύρα (από κονσέρβα)
ντομάτα κονκασέ
πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι)
πιπεριές καυτερές
φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
νιφάδες τσίλι ή μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
Για το σερβίρισμα:
τυρί cottage
σάλτσα γκουακαμόλε
Ανακατεύουμε τη ντομάτα κονκασέ με το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και το τσίλι/μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρυθμίζουμε κατά βούλησιν το πόσο καυτερή θέλουμε τη σάλτσα. Αν δε θέλουμε ολόκληρα τα φασόλια, τα κόβουμε στη μέση ή τα περνάμε ελαφρά από το multi.
Βάζουμε μια χούφτα τσιπς τορτίγιας σε ταψάκι δημιουργώντας τη βάση για τα υπόλοιπα υλικά. Αν δυσκολευόμαστε να τα ισορροπήσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πυρίμαχα μπωλάκια.
Φτιάχνουμε έξι τέτοιες φωλιές συνολικά. Από πάνω μοιράζουμε τα φασόλια, το μείγμα της ντομάτας και από μια χούφτα τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200° C, μέχρι να λυώσει το τυρί.
Σερβίρουμε τα νάτσος σκέτα, με πράσινη σαλάτα, με έτοιμη σάλτσα γκουακαμόλε ή με μια κουταλιά δροσερό cottage και λίγη καπνιστή πάπρικα.
.