1-2 πράσα (χωρίς τα φύλλα)
150 γρ. αρακάς
4 φέτες μπέικον
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά βούτυρο με μυρωδικά
μαϊντανός ψιλοκομμένος
40 γρ. ημίσκληρο τυρί
20τετράγωνα σφολιατάκια ή φύλλο σφολιάτας
Τάρτα Tatin με κάστανα, σοκολάτα και χουρμάδες
υλικά:
75 γρ. μαργαρίνη
90 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κάστανα (βρασμένα ή έτοιμα προβρασμένα)
80 γρ. χουρμάδες
1 φύλλο σφολιάτα
μια χούφτα φυστίκια Αιγίνης
προαιρετικά: παγωτό βανίλια
Βάζουμε στο μεγάλο μάτι της κουζίνας ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και ρίχνουμε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε μέχρι να λυώσουν καλά και να γυαλίσουν, ανακατεύοντας 2-3 φορές με σπάτουλα σιλικόνης.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, την προσθέτουμε στο ταψάκι και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λυώσει εντελώς και η σοκολάτα.
Κόβουμε τα κάστανα στη μέση και τους χουρμάδες στα 4 και τα αραδιάζουμε στο ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.