… Νυχτερίδες κι αράχνες, γλυκιά μου, έχουν τιμητική θέση σε κάθε γιορτή του Halloween που σέβεται τον εαυτό της.
Κι επειδή ο αυτοσεβασμός είναι κάτι που με χαρακτηρίζει παιδιόθεν, στα μέχρι τώρα πάρτυ μας δόθηκε εξέχων ρόλος στις αράχνες.
Πότε κυρίαρχες πάνω σε τούρτα, πότε σε απειλητικά κοπάδια και σε αυγά, πότε αφήνοντας τους ιστούς της σε cupcakes ή σε πίτσες, ποτέ δεν μας έλειψε η ανατριχιαστική παρουσία τους.
Κι ήρθε επιτέλους η ώρα της νυχτερίδας. Και η μέρα της. Ή μάλλον η νύχτα της …
.
Νυχτερίδες σοκολατένιες του Halloween
.
.
υλικά:
κυλινδρικά σοκολατένια γλυκά
(καριόκες, μπακλαβαδάκια, πουράκια)
γλάσσο σοκολάτας
σοκολάτα κουβερτούρα
φιλέ αμυγδάλου
κόκκινα κόντιτα ή ζαχαρωτά
.
.
Για τις δικές μας νυχτερίδες χρησιμοποιήσαμε κυλινδρικές καριόκες που ενώσαμε ανά δύο για μεγαλύτερες νυχτερίδες.
.
Λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα.
Αλείφουμε την επίπεδη πλευρά κάθε καριόκας με κουβερτούρα και την κολλάμε με την αντίστοιχη πλευρά της άλλης.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν και να κολλήσουν καλά.
.
.
Με την κουβερτούρα σε κορνέ ή ένα σακουλάκι έτοιμο γλάσσο, σχεδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί το περίγραμμα των φτερών της νυχτερίδας.
Στη συνέχεια γεμίζουμε το περίγραμμα.
Αφήνουμε και τα φτερά στο ψυγείο να στερεοποιηθούν.
.
.
Περιχύνουμε με λυωμένη κουβερτούρα τις ενωμένες καριόκες φτιάχνοντας το σώμα κάθε νυχτερίδας.
Τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο να στερεοποιηθούν.
.
.
Αλείφουμε με κουβερτούρα τη ράχη κάθε νυχτερίδας και κολλάμε τα φτερά.
.
.
Σχηματίζουμε μάτια και μυτερά δόντια με το φιλέ αμυγδάλου.
Δίνουμε τρομακτική όψη χρησιμοποιώντας κόκκινο ζαχαρωτό, μαρμελάδα ή κόντιτα για τις κόρες των ματιών.
Χαράζουμε ένα φιλικό, σαρδόνιο ή απειλητικό χαμόγελο σε κάθε νυχτερίδα.
.
Απελευθερώνουμε το σμήνος …
.