… Ποιητική αδεία να το δεχτώ να ονομάζουν αυτή την πίτα ‘Πίτα της Σισιλιάνας’ , λόγω των υλικών της που είναι παρόμοια με της σιτσιλιάνικης πίτσας ‘Sfincione’ (αλλά και της διάσημης ναπολιτάνικης μακαρονάδας a la puttanesca).
Κι αφού έχουμε εξασφαλίσει την ποιητική άδεια, ας την ποιήσουμε …
Κι αφού έχουμε εξασφαλίσει την ποιητική άδεια, ας την ποιήσουμε …
Πίτα με τυρί, ελιές και αντσούγιες
υλικά:
150 γρ. τριμμένο ημίσκληρο τυρί ή ξηρή μοτσαρέλα
7-8 φιλέτα αντσούγιας (σε λάδι)
ροδέλες ελιάς Καλαμών
1 τομάτα ή 3-4 τοματίνια
8-10 φυλλαράκια ρόκας (εδώ άγρια και ήμερη)
2 κουτ. σούπας τοματοπελτές
φύλλα κρούστας (εδώ 2 έτοιμα πολλαπλά και προβουτυρωμένα*)
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας και κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια ή τα τοματίνια στη μέση.
Ξεχωρίζουμε τα δύο φύλλα και απλώνουμε στο κάτω φύλλο τον τοματοπελτέ.
Ρίχνουμε τις ελιές και απλώνουμε από πάνω τα φύλλα της ρόκας.
Αραδιάζουμε από πάνω τη ντομάτα ή τα τοματίνια.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Καλύπτουμε με το δεύτερο πολλαπλό φύλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του αέρα για 40΄-45΄.
Σερβίρουμε.
*Κυκλοφορούν στο εμπόριο κατεψυγμένα φύλλα κρούστας ήδη ανοιχτά, βουτυρωμένα και τσαλακωμένα ώστε να σχηματίζουν ένα πολλαπλό φύλλο κρούστας.