… Θες που βάφουμε τους τοίχους κι έχουν γεμίσει τα μάτια μου χρώματα και μπογιές, θες που είναι καλοκαίρι και τα μποστάνια οργιάζουν χρωματικά σε συνδυασμούς απίστευτους και ζηλευτούς, πάντως αυτή η σαλάτα με κέρδισε πρώτα με τα χρώματά της κι ύστερα με τη γεύση της …
Σαλάτα με φασολάκια, ελιές κι αυγά
υλικά:
1 βάζο φασολάκια βρασμένα (400 γρ.)
200 γρ. τοματίνια
2 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
μισή κούπα ελιές Καλαμών σε ροδέλες
Προαιρετικά:
φέτα ή φλοίδες γραβιέρας
παπαρουνόσπορος
μαυροσούσαμο
λαδοπαξίμαδα τύπου Κυθήρων ή ριγανάτα Αστυπάλαιας
Στραγγίζουμε τα φασολάκια, τα βάζουμε σε σαλατιέρα και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Πλένουμε τα τοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στα φασολάκια.
Κόβουμε τα αυγά σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε στα φασολάκια μαζί με τις ελιές.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι και σκορπίζουμε, αν θέλουμε, φέτα σε κυβάκια ή φλοίδες γραβιέρας.
Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε με παξιμάδια.