... Τελικά η ξενητειά κάνει θαύματα. Απ' όταν έφυγες έγινες άλλος άνθρωπος κορώνα μου. Τρως μελιτζάνες, σπανάκι, μανιτάρια, μύδια και σαλιγκάρια, μαγειρεύεις κάθε μέρα, έγινες σπεσιαλίστα του αυγολέμονου και βασίλισσα της κοτόσουπας για όλα τα κρυωμένα βατραχάκια της περιφερείας, μέχρι και φύλλο άνοιξες γιατί γκάνιαξες για λαχανόπιτα - το δύσκολο τελικά ήταν τα λάχανα και όχι το φύλλο.
Κι άρχισες να τηρείς το εθιμικό δίκαιο, βασιλόπιτα, τσίκνισμα, Τυρινή και Καθαροδευτέρα και τώρα 25η Μαρτίου - του Ευαγγελισμού εδώ, Μεγάλη Δευτέρα εκεί.
Πες μαμά, ποιο μπακαλιάρο να φτιάξω από αυτούς που έχεις στο blog;
Να σου πω, γιατί να μη σου πω, κρυφό τό 'χω ...
Εύκολος και χορταστικός είναι ο βακαλάος στο φούρνο με ρύζι , που μπαίνει εύκολα και στο ταπεράκι της δουλειάς.
Αν θες κάτι πιο εκλεκτόν και εντυπωσιακόν, φτιάχνεις το Βακαλάο με πάστα από λιαστές ντομάτες και τραγανή κρούστα.
Τώρα που πήρες το κολάι με τα πράσα, υπάρχει ο Μπακαλιάρος με πράσα στο φούρνο.
Αν θες κάτι που να θυμίζει τον κλασσικό μπακαλιάρο χωρίς το κουρκούτι, φτιάξε το Μπακαλιάρο με κρούστα από καλαμποκάλευρο και σουσάμι.
Και φτάνουμε στους δύο φιναλίστ, από τα δυο διαλέξτε και τα δυο που έλεγε κι η διαφήμιση, πάντα δυσκολευόμουν να επιλέξω ανάμεσα σε δύο.
Ο Μπακαλιάρος με ρεβύθια γίνεται στην κατσαρόλα γρήγορα και χωρίς κόπο κι είναι ό, τι πρέπει για τον κρύο καιρό σας.
Κι ο Βακαλάος με ντομάτα και μαραθόριζα έχει ελάχιστα υλικά, γίνεται σε ένα σκεύος μέσα σε μισή ώρα κι έχει τόσο φίνα γεύση που θα παραμιλάνε τα βατραχάκια της λίμνης σας.
Ντινγκ
ΑπάντησηΔιαγραφήMusic to my ears
ΑπάντησηΔιαγραφή