... Πράσα ντόπια απ' τη λαϊκή και λουκάνικα πικάντικα απ' το Καπάνι, για να σου δείξω το φαγητό που εσύ θα φτιάξεις με πρασόδεντρα από το Grand Frais και γερμανικά βουρστολουκάνικα. Δε βαριέσαι, φαΐ σπιτικό να υπάρχει κι ας είναι και τριεθνές. Να τσικνίσετε κι εσείς τα expatάκια ...
Πράσα με λουκάνικα
υλικά:
500 γρ. πράσα (το άσπρο και πράσινο μέρος και λίγα φύλλα)
2 χωριάτικα λουκάνικα (εδώ πικάντικα)
λίγη ντομάτα πασάτα ή μισό κουτ. γλ. τοματοπελτές
πάπρικα (εδώ γλυκιά καπνιστή)
ρίγανη
προαιρετικά: λίγο λευκό κρασί
μπούκοβο (εδώ αναγκαστικά γλυκό)
1 κύβος (εδώ βοδινού)
Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα των πράσων και τα πλένουμε πολύ καλά, ιδίως ανάμεσα στα φύλλα.
Κόβουμε διαγώνια σε μέτρια κομμάτια ή σε ροδέλες αν θέλουμε να μειώσουμε το χρόνο του μαγειρέματος.
Κόβουμε και τα λουκάνικα διαγώνια σε μέτρια κομμάτια ή ροδέλες.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε τα πράσα στο λάδι που έβγαλαν τα λουκάνικα. Αν δεν είναι αρκετό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, να λαδωθούν καλά.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούλησιν. Αν θέλουμε σβήνουμε με ελάχιστο κρασί και προσθέτουμε έναν κύβο.
Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, να ιδρώσουν τα πράσα και να μαλακώσουν με τα υγρά τους. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό.
Ρίχνουμε τη ντομάτα ή τον πελτέ διαλυμένον σε λίγο ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αρωματίζουμε με πάπρικα και μπούκοβο.
Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα πράσα.
Ξεκαπακώνουμε και βάζουμε ξανά τα λουκάνικα στο φαγητό μαζί με το λάδι που έβγαλαν στο πιάτο.
Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου