... Βακαλάος δε σημαίνει μόνο τηγάνι και σκορδαλιά. Το λευκό του κρέας συνδυάζεται ιδανικά με το κρασί, το λεπτό άρωμα της μαραθόριζας και τη διακριτική οξύτητα του λεμονιού και της ντομάτας ...
Βακαλάος με ντομάτα και μαραθόριζα
υλικά:
1/3 κούπας λευκό κρασί
1/4 κούπας νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
μια μέτρια μαραθόριζα
2-3 ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
3 φέτες λεμόνι
3-4 φιλέτα βακαλάου (ή άλλου λευκού ψαριού)
Πλένουμε τη μαραθόριζα και την κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και τα σκόρδα σε φετάκια.
Πλένουμε ένα μικρό λεμόνι και κόβουμε το μισό σε λεπτές φέτες (3-4).
Βάζουμε το νερό, το κρασί και το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα.
Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, τις ντομάτες, το σκόρδο και το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Καπακώνουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12΄-15΄, να μαλακώσει η μαραθόριζα και να λυώσουν οι ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.
Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 8΄-10΄.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου