… Forte σημαίνει δύναμις. Κι έχω και αποδείξεις …
Αλλά και μπρόκολο σημαίνει δύναμις. Κι έχω και αποδείξεις, γερές και στιβαρές …
Κι όχι μόνο δύναμις αλλά και υγεία και ευεξία και χίλια δυο καλά. Γι’ αυτό να μην το αποφεύγεις κι ας μυρίζει λίγο βαριά. Κι ο παστουρμάς μυρίζει αλλά του δίνεις και καταλαβαίνει. Για να μη μιλήσω για σκορδαλιές και πατσαδάκια ψιλοκομμένα.
Ακόμη κι αν δεν τρελαίνεσαι για μπρόκολο, μ’ αυτή τη συνταγή μπορεί να μην το λατρέψεις, αλλά σίγουρα θα το φας πολύ ευχάριστα …
Μπρόκολο σουφλέ σε ατομικά φορμάκια
υλικά:
400 γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
3 αυγά
200 ml γάλα
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
100 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη (ή άλλο αλλαντικό)
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει χωρίς να παραβράσει. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Εναλλακτικά το βράζουμε στον ατμομάγειρα και μόλις το βγάλουμε το αλατίζουμε ελαφρά. Κόβουμε τα μπoυκετάκια σε μικρότερα κομμάτια.
Κόβουμε το αλλαντικό σε κομματάκια και το σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει.
Χτυπάμε με πηρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, το αλλαντικό και το μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15΄-20΄.
Ξεφουρνίζουμε και, μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου