… A spoonful of sugar makes the medicine go down. Έτσι λέει η Μαίρη Πόππινς. Κι έχει δίκιο.
Γιατί αν περιμένω να φάει σπανάκι η κόρη μου οικειοθελώς, σώθηκα.
Ενώ αν το φτιάξω με τορτελίνια, σώθηκα …
Τορτελίνια φούρνου με σπανάκι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας
υλικά:
700 γρ. σπανάκι (εδώ κατεψυγμένο)
250 γρ. τορτελίνια (εδώ με τυρί)
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
μισό κουτ. γλ. σάλτσα πολτός τσίλι
2 μπάλες μοτσαρέλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά αρωματικό βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
μαϊντανός
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και το βούτυρο και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ξεπαγώσει.
Το αλατοπιπερώνουμε, το σκεπάζουμε και το σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά του.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το σωταρισμένο σπανάκι.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 1 κουταλιά λάδι, ρίχνουμε την πάστα τσίλι κι ύστερα τη ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το μαϊντανό και βράζουμε τη σάλτσα, σκεπασμένη, για 10΄.
Ταυτόχρονα βράζουμε και τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε πάνω στο σπανάκι.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Μπορούμε να ανακατέψουμε ή να αφήσουμε τα υλικά σε στρώσεις, όπως εδώ.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.
Σερβίρουμε.
Εγώ έχω το κακό συνήθειο να χρησιμοποιώ το κινητό για να μιλάω - σπανίως και μόνο σε ανάγκη - κι όχι να φωτογραφίζω. Και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα της καλής μου συνήθειας. Μια φορά το χρειάστηκα για να φωτογραφίσω και προέκυψαν αυτές οι ταλαίπωρες και σκοτεινές φωτογραφίες. Για να μην πω για όλες τις κουνημένες που πέταξα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου