… Είμαι πεταλουδίτσα, είμαι μια πεταλουδίτσα.
Η γυναίκα του τρελάθηκε. Η δική σου κοντεύει. Επειδή λοιπόν ο Μιούλεεερ μας τελείωσε και ποιος θα μας συμμαζέψει αν εγώ ανέβω στο τραπέζι και λέω είμαι πεταλουδίτσα, είμαι μια πεταλουδίτσα κι εσύ έρθεις αναμαλλιασμένος και ζητάς να φας μικρρές πρράσινες μολόχες, προτείνω την εξής λύση ανάγκης:
Να πάρω τις πεταλουδίτσες και να τις μαγειρέψω. Κι αντί για μικρές πράσινες μολόχες, να πάρω μικρά πράσινα μπιζέλια για τη σάλτσα τους …
Φαρφάλες με κρεμώδη σάλτσα τυριών και μπιζέλια
υλικά:
300 γρ. φαρφάλες
300 γρ. αρακάς (εδώ κατεψυγμένος)
1 κούπα κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα ζωμός κότας
1/2 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά
1/2 κούπα τριμμένο ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές κουκουνάρι
προαιρετικά: μια χούφτα τρυφερή ρόκα
Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα ζωμό κύβος και έχουμε αλατίσει ελαφρά, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Στα 5΄-7΄ τελευταία λεπτά του βρασίματος, ανάλογα με το πόσο τραγανό τον θέλουμε, προσθέτουμε και τον αρακά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε σε σωτέζα ή γουώκ την κρέμα γάλακτος και 1 κούπα από το ζωμό των ζυμαρικών. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε απαλά να λυώσει.
Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα ζυμαρικά και αρακά και τα ρίχνουμε στη σωτέζα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί.
Καβουρντίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια, μοιράζουμε τις φαρφάλες στα πιάτα και τις πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια.
Σερβίρουμε, βάζοντας αν θέλουμε σε κάθε πιάτο λίγα φυλλαράκια ρόκα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου