Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Μπρουσκέτες με τη λαγάνα που περίσσεψε …

… Και τώρα τι έχεις να πεις;
Αλήθεια τι έχεις να πεις;
Που νόμιζες πως δε θα φτάσει
κι αυτή η φαμελιά θα πεινάσει.

Που πίστευες ότι μπορεί
τόση λαγάνα να φαγωθεί.
Και τώρα που είδες
πως μόνον ακρίδες
θα άντεχαν τόσο φα
ΐ.

Και τώρα τι έχεις να πεις;
Ναι, και τώρα τι έχεις να πεις;

Δε μιλάς, ε; Επειδή δεν έχεις τι να απαντήσεις ή επειδή ακόμα παλεύεις να χωνέψεις τη λαγάνα που έφαγες χτες για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό αλλά περίσσεψε να φαν σαράντα βλάχοι, που λέμε και στα μέρη μου;
Ας είναι. Είχες καλή πρόθεση, άσχετα αν γεμίσαμε λαγάνα που ολοταχώς μπαγιατεύει.
Όμως θα την ξανανιώσω, θα τη μεταμορφώσω, κι απόψε θα φάτε …

 

Μπρουσκέτες με τη λαγάνα που περίσσεψε

 

IMG_7809

 

υλικά:
λαγάνα που περίσσεψε
πελτές ντομάτας
ζαμπόν, έμμενταλ
ρικότα, μοτσαρέλα
φέτα, ελιές
λιαστή ντομάτα

ελαιόλαδο, ρίγανη

 

 

 

Ανοίγουμε τη λαγάνα στη μέση και ραντίζουμε κάθε κομμάτι με ελαιόλαδο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι από λιαστές ντομάτες που είναι αρωματικό ή, αν μας αρέσει το σκορδόψωμο, να τρίψουμε κάθε κομμάτι με μια σκελίδα σκόρδο. 

Απλώνουμε στα μισά κομμάτια πελτέ ντομάτας και αφήνουμε τα υπόλοιπα σκέτα. Τα πασπαλίζουμε όλα με ρίγανη και κάνουμε τους συνδυασμούς υλικών που προτιμάμε. 

Μια φέτα έμμενταλ και μια φέτα ζαμπόν, πελτές με φέτα και ρίγανη, ρικότα με λιαστή ντομάτα ή λιαστή ντομάτα με μοτσαρέλα. Ελάχιστες ποσότητες, ίσα για να συνοδεύσουν τη λαγάνα, η γεύση της οποίας πρέπει να αναδεικνύεται και να κυριαρχεί.

 

 

IMG_7800

 IMG_7801

 

 

IMG_7802

 IMG_7803

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου και στη λειτουργία του αέρα, για 8΄-10΄, ίσα -ίσα να ζωντανέψει η λαγάνα και να λυώσουν τα τυριά. 

Τρώμε αμέσως.

 

 

IMG_7806

  

002

  

006

  

IMG_7807

  

004

 

 



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου