Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ατομικά σουφλεδάκια με μπρόκολο …

… Forte σημαίνει δύναμις. Κι έχω και αποδείξεις …

 

forte

 

Αλλά και μπρόκολο σημαίνει δύναμις. Κι έχω και αποδείξεις, γερές και στιβαρές …

 

SAM_0308

 

Κι όχι μόνο δύναμις αλλά και υγεία και ευεξία και χίλια δυο καλά. Γι’ αυτό να μην το αποφεύγεις κι ας μυρίζει λίγο βαριά. Κι ο παστουρμάς μυρίζει αλλά του δίνεις και καταλαβαίνει. Για να μη μιλήσω για σκορδαλιές και πατσαδάκια ψιλοκομμένα.
Ακόμη κι αν δεν τρελαίνεσαι για μπρόκολο, μ’ αυτή τη συνταγή μπορεί να μην το λατρέψεις, αλλά σίγουρα θα το φας  πολύ ευχάριστα …

 

Μπρόκολο σουφλέ σε ατομικά φορμάκια

 

IMG_7732

 

υλικά:
400 γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
3 αυγά
200 ml γάλα
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
100 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη (ή άλλο αλλαντικό)

 

 

 

Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει χωρίς να παραβράσει. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Εναλλακτικά το βράζουμε στον ατμομάγειρα και μόλις το βγάλουμε το αλατίζουμε ελαφρά. Κόβουμε τα μπoυκετάκια σε μικρότερα κομμάτια.

Κόβουμε το αλλαντικό σε κομματάκια και το σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει.

Χτυπάμε με πηρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, το αλλαντικό και το μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά.

 

 

SAM_5259

 SAM_5260

 SAM_5263

 

 

Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και μοιράζουμε το μείγμα.

 

 

SAM_5264

 SAM_5265

 SAM_5266

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15΄-20΄. 

Ξεφουρνίζουμε και, μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφορμάρουμε.

 

 

SAM_5267

 SAM_5268

 SAM_5269

 SAM_5272

 SAM_5270

 SAM_5271



Σερβίρουμε.



IMG_7737

  

IMG_7730

  

IMG_7735

 

 IMG_7733

  

IMG_7731

  

IMG_7734

  

IMG_7736

.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου