… Είναι μικρό και σοκολατένιο, αντί για τριανταφυλλένιο. Μικρό, επειδή παραφάγαμε το Πάσχα και χρειάζεται και λίγο κράτει. Και σοκολατένιο, επειδή με τόση σοκολάτα γύρω μου κι εντός, τι θα πάθουμε με λίγη ακόμη;
Κι είναι τόσο λαχταριστό αυτό το τσιζκέικ, όμορφο με τα σοκολατένια λουλουδάκια του κι εκείνο το μικροσκοπικό λαγουδάκι στη μέση – ίδιο με τις βραχογραφίες του Λασκώ ή με τους αστερισμούς του Δία.
Γιατί έτσι εξιλεωνόταν ο πατήρ θεών τε για τις λαχτάρες που πέρναγαν εξαιτίας του οι θνητοί και, κυρίως, οι θνητές. Τους έκανε αστερισμούς και καθάριζε.
Κάπως έτσι ανταμείψαμε κι εμείς το προχτεσινό κουνελάκι για την πασχαλινή ευωχία που μας χάρισε …
Τσιζκέικ σοκολάτα
υλικά:
200 (150+50) γρ. μπισκότα σοκολάτα (κούκις, πτι-μπερ)
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
500 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. κουβερτούρα
75 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 αυγά
Για τη διακόσμηση:
ζάχαρη άχνη, σοκολατένιες ροζέτες ή λουλούδια
Θρυμματίζουμε τα 150 γρ. μπισκότα. Λυώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα και το αναμειγνύουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ. Απλώνουμε το μπισκότο, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις έχουμε ένα ομοιόμορφο, λείο μείγμα ρίχνουμε τη λυωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε και τα αυγά, ένα-ένα. Χτυπάμε καλά για άλλα 3΄-4΄.
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη βάση του μπισκότου, την ισιώνουμε με κουτάλι και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα άλλα 50 γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα κι αυτά.
Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε σε χαρτί το περίγραμμα ενός κουνελιού, το ακουμπάμε στο κέντρο του γλυκού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αφαιρούμε το χαρτί προσεκτικά κι έχουμε ένα πασχαλινό σοκολατένιο κουνελάκι να στολίζει το τσιζκέικ.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου