… Αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ τον πόνο. Παρόλα αυτά, επειδή ένα καλό τρίψιμο είναι πάντα καλοδεχούμενο, θα το δεχτώ και θα πω κι ευχαριστώ.
Γιατί το τρίψιμο κάνει καλό, ακόμη και σε μια μηλόπιτα …
Μηλόπιτα τριφτή
υλικά:
4 μεγάλα μήλα (καλύτερα 2 ξινόμηλα και 2 κόκκινα)
3-4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
κανέλλα
Για τη ζύμη:
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι σπορέλαιο
3/4 ποτηριού ζάχαρη
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μπωλ και τα ανακατεύουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να λυώσει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια τρίβοντας τη ζύμη με τις άκρες των δαχτύλων για να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και φτιάχνουμε μια βάση με τη μισή ζύμη, τρίβοντάς την από ψηλά. Στύβουμε τα μήλα ελαφρά και τα στρώνουμε πάνω από τη ζύμη. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη, πάντα τρίβοντάς την με τα δάχτυλά μας.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄ περίπου. Μόλις κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου