… Είπαμε ψέμματα πολλά, ας πούμε και μια αλήθεια.
Φάγαμε κρέατα πολλά, ας φάμε και ρεβύθια.
Μη φοβάσαι, δε θα σε προσγειώσω ανώμαλα από τα πασχαλιάτικα αρνιά, τα κοκορέτσια και τα κοντοσούβλια που ακόμα πολεμάς να χωνέψεις, στο ταπεινό όσπριο. Ρεβυθοκεφτέδες θα φτιάξω καλέ, και μάλιστα κυριλέ …
Ρεβυθοκεφτέδες με λιαστές ντομάτες
υλικά:
250 γρ. ρεβύθια
100 γρ. λιαστές ντομάτες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανός
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ρίγανη
φέτα (ή μη γαλακτοκομικό τυρί)
προαιρετικά: 1 σκελίδα σκόρδο
καλαμποκάλευρο ή ψιλό σιμιγδάλι
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 24 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρεβύθια από κονσέρβα, αλλά θα κάνουμε πιο σφιχτό το μείγμα και θα το αφήσουμε περισσότερη ώρα να σφίξει.
Αλέθουμε τα ρεβύθια στην κουζινομηχανή, μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια (και το σκόρδο), και το μαϊντανό.
Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, ρίγανη και όσο αλεύρι και φρυγανιά χρειάζεται για να σφίξει αρκετά το μείγμα και να πλάθεται. Αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε τους κεφτέδες με τυρί, ζωικό ή μη γαλακτοκομικό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα τουλάχιστον.
Πλάθουμε κεφτέδες στο σχήμα που προτιμάμε – στρογγυλά κεφτεδάκια, πεπλατυσμένα, μακρόστενα – και τα περνάμε από το σιμιγδάλι για να τα πανάρουμε.
Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Μπορούμε και να τους ψήσουμε στη λειτουργία του αέρα, αφού πρώτα τους ραντίσουμε με λάδι.
Βγάζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου