... Ό,τι κι αν θέλεις για φαΐ
να μου το λες μικρό μου
κι όχι να κάθεσαι να κλαις
παραπονιάρικό μου.
Και αν δε σου έφτιαξα εγώ
το Πάσχα κοκορέτσι
συμπάθησέ με και μην κλαις
δε θα σ’ αφήσω έτσι …
Συκωτάκια κοτόπουλου σε καρβέλι
υλικά:
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (χωρίς τα κοτσάνια)
2 κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
ρίγανη
1 κουταλιά Worcestershire sauce
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε 3 κουταλιές λάδι και σε μέτρια φωτιά, για 5΄. Ρίχνουμε τα συκωτάκια και το σκόρδο, το οποίο μπορούμε αργότερα να αφαιρέσουμε αν αφήσουμε ολόκληρες τις σκελίδες, και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 10΄, μέχρι να πάψουν τα συκωτάκια να είναι κόκκινα.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια, τα προσθέτουμε στη σωτέζα και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρά, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα συκωτάκια προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό πού και πού.
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη και τη Worcestershire sauce και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα χωριάτικο καρβέλι και αφαιρούμε το πάνω κομμάτι του, δημιουργώντας ένα καπάκι. Αδειάζουμε το καρβέλι από την ψίχα του, την οποία κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε σε κεφτεδάκια.
Αλείφουμε το εσωτερικό του ψωμιού με μαργαρίνη ή βούτυρο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με ρίγανη.
Αδειάζουμε τα συκωτάκια με τα μανιτάρια στο καρβέλι, μαζί με το λίγο ζουμάκι που έβγαλαν, το οποίο θα ποτίσει και θα νοστιμίσει το ψωμί.
Λαδώνουμε και το εσωτερικό του καπακιού, κλείνουμε το καρβέλι και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου