… Τσουρέκι, τσουρεκάκι, τι θέλεις να γενείς; Τα υπόλοιπα τσουρέκια, δικά μας και κερασμένα, βρήκαν το δρόμο τους. Αλειμμένα με μερέντα ή μαρμελάδα, βουτηχτά στο γάλα και τον καφέ, κολατσιό στη δουλειά, τα καταφέραμε να φαγωθούν χωρίς να τα βαρεθούμε και να μας βαρεθούν.
Κι έμεινες εσύ, τελευταίο και τυχερό. Σήμερα κληρώνει, σήμερα. Τι να σε κάνω, άραγε;
Για μεγαλεία σε προορίζω, λούσα αλλά και νοστιμιά μαζί, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει …
Τσουρέκι σαν μιλφέιγ
υλικά:
1 μακρόστενο τσουρέκι
μια δόση κρέμα μιλφέιγ (δική μας ή έτοιμη)
μαρμελάδα βερύκοκκο
αμύγδαλο φιλέ
Παρότι η κρέμα κρατάει το τσουρέκι μαλακό και η μαρμελάδα το εμποδίζει να στεγνώσει, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα σχετικά φρέσκο τσουρέκι, αν θέλουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Διαφορετικά, φτιάχνουμε το μιλφέιγ μ’ ένα ελαφρώς μπαγιάτικο τσουρέκι, αξιοποιώντας το ωραιότατα.
Κόβουμε το τσουρέκι κατά μήκος σε 3 ισόπαχα κομμάτια.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα μιλφέιγ στο κομμάτι της βάσης και ακουμπάμε απαλά επάνω της το μεσαίο κομμάτι τσουρέκι.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε ξανά το τσουρέκι.
Βάζουμε λίγη μαρμελάδα βερύκοκκο σε ένα μπωλ, την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές νερό και τη ζεσταίνουμε στα μικροκύματα.
Αλείφουμε ή περιχύνουμε το τσουρέκι με τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου