… Kiss δε μας άφηνε η μαμά μου να τρώμε. Ούτε ν’ ακούμε. Το μεν πρώτο παραήταν ροζουλί, οι δε δεύτεροι παραήταν βαμμένοι, φωνακλάδες και περίεργοι.
Δε με πολυένοιαζε ούτε για το ένα ούτε για τους άλλους και ευχαρίστως συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Τα σοκολατοφραουλένια γλυκά που σε λιγώνουν τα προσπερνούσα και τότε και τώρα, ενώ τα κλαπατσίμπαλα των KISS ήταν για μένα η ενόχλα του ωτού –ενός ωτού καλομαθημένου σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα.
Γι’ αυτό καθόλου δεν της το κράτησα μανιάτικο και, τώρα που έφτιαξα μια δική μου κις, την κέρασα ένα μεγάλο κομμάτι …
Κις με κολοκυθάκια
υλικά:
800 γρ. κολοκυθάκια
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ημίσκληρο τυρί
4 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές λάδι
1 ζύμη για τάρτα (έτοιμη ή σπιτική)
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15΄). Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Χτυπάμε τα αυγά με πηρούνι και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και το ημίσκληρο τυρί, τριμμένο ή κομμένο σε κυβάκια. Ρίχνουμε το μείγμα στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα, καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί, και αδειάζουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε την κις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την κις.
Είναι το ίδιο απολαυστική ζεστή, χλιαρή ή κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου