Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τσιζκέικ σοκολάτα …

… Είναι μικρό και σοκολατένιο, αντί για τριανταφυλλένιο. Μικρό, επειδή παραφάγαμε το Πάσχα και χρειάζεται και λίγο κράτει. Και σοκολατένιο, επειδή με τόση σοκολάτα γύρω μου κι εντός, τι θα πάθουμε με λίγη ακόμη;
Κι είναι τόσο λαχταριστό αυτό το τσιζκέικ, όμορφο με τα σοκολατένια λουλουδάκια του κι εκείνο το μικροσκοπικό λαγουδάκι στη μέση – ίδιο με τις βραχογραφίες του Λασκώ ή με τους αστερισμούς του Δία.
Γιατί έτσι εξιλεωνόταν ο πατήρ θεών τε για τις λαχτάρες που πέρναγαν εξαιτίας του οι θνητοί και, κυρίως, οι θνητές. Τους έκανε αστερισμούς και καθάριζε.
Κάπως έτσι ανταμείψαμε κι εμείς το προχτεσινό κουνελάκι για την πασχαλινή ευωχία που μας χάρισε …

 

Τσιζκέικ σοκολάτα


IMG_6707

 IMG_6703

 

υλικά:
200 (150+50) γρ. μπισκότα σοκολάτα (κούκις, πτι-μπερ)
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
500 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. κουβερτούρα
75 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 αυγά

Για τη διακόσμηση:
ζάχαρη άχνη, σοκολατένιες ροζέτες ή λουλούδια

 

 

 

Θρυμματίζουμε τα 150 γρ. μπισκότα. Λυώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα και το αναμειγνύουμε με το τριμμένο μπισκότο. 

Βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ. Απλώνουμε το μπισκότο, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

  

SAM_2367

 

Λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις έχουμε ένα ομοιόμορφο, λείο μείγμα ρίχνουμε τη λυωμένη σοκολάτα.

  

SAM_2368

 SAM_2371

 SAM_2372

 

Ρίχνουμε και τα αυγά, ένα-ένα. Χτυπάμε καλά για άλλα 3΄-4΄.

  

SAM_2374

 SAM_2375

 

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη βάση του μπισκότου, την ισιώνουμε με κουτάλι και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα άλλα 50 γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα κι αυτά.

  

SAM_2377

 SAM_2378 

SAM_2382

  

Ψήνουμε το τσιζκέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄. Ξεφουρνίζουμε και διακοσμούμε το τσιζκέικ όσο είναι ζεστό με τις σοκολατένιες ροζέτες, ώστε να λυώσουν ελαφρά οι άκρες τους.

  

SAM_2383

 SAM_2384

 SAM_2387

 

Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε σε χαρτί το περίγραμμα ενός κουνελιού, το ακουμπάμε στο κέντρο του γλυκού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

  

SAM_2392

 SAM_2394

 

Αφαιρούμε το χαρτί προσεκτικά κι έχουμε ένα πασχαλινό σοκολατένιο κουνελάκι να στολίζει το τσιζκέικ.

  

SAM_2396

 SAM_2395

 

Σερβίρουμε.

 

 IMG_6711

  

IMG_6706 


IMG_6715

  

IMG_6709

  

IMG_6704

 

IMG_6710


 IMG_6713

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου