Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Μπακαλιάρος με κρούστα από καλαμποκάλευρο …

… Σ' ένα μπακαλοτέφτερο την είχα σημειώσει πρόχειρα τη συνταγή για μπακαλιάρο και τώρα ψάχνω να τη βρω και δεν τη βρίσκω.
Θυμάμαι ότι ήταν εύκολη, γρήγορη, εντυπωσιακή και πρωτότυπη. Θυμάμαι μέσες άκρες και πώς γινόταν και λέω να το επιχειρήσω. Κι αν πετύχει, θα τη γράψω πρώτη και καλύτερη σ’ ένα καινούριο τεφτέρι και θα το ονομάσω, τιμής ένεκεν, μπακαλιαροτέφτερο …


Μπακαλιάρος με κρούστα από καλαμποκάλευρο και σουσάμι


IMG_6862

 SAM_2627

 IMG_6868 

 

υλικά:
3-4 φιλέτα μπακαλιάρου
3 κουταλιές καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές σουσάμι
2 αυγά
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κουταλιά βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

 

 

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και, μόλις λυώσει, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε 2΄-3΄ και προσθέτουμε το καλαμπόκι, στραγγισμένο. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα και να τραγανίσει ελαφρά.

 

 SAM_2608

 SAM_2609

 SAM_2615

 

Αλατοπιπερώνουμε το μπακαλιάρο. Αναμειγνύουμε σ’ ένα πιάτο το καλαμποκάλευρο και το σουσάμι. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο γάλα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Περνάμε το μπακαλιάρο πρώτα από το αυγό και ύστερα από το μείγμα του καλαμποκάλευρου.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

  

SAM_2614 

SAM_2619

 SAM_2622

 SAM_2623

 


Σερβίρουμε το μπακαλιάρο συνοδεύοντάς τον με το σωταρισμένο καλαμπόκι.

 



IMG_6863

  

SAM_2625

  

SAM_2618

  

SAM_2626

  

IMG_6867

  

SAM_2624

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου