… Σ' ένα μπακαλοτέφτερο την είχα σημειώσει πρόχειρα τη συνταγή για μπακαλιάρο και τώρα ψάχνω να τη βρω και δεν τη βρίσκω.
Θυμάμαι ότι ήταν εύκολη, γρήγορη, εντυπωσιακή και πρωτότυπη. Θυμάμαι μέσες άκρες και πώς γινόταν και λέω να το επιχειρήσω. Κι αν πετύχει, θα τη γράψω πρώτη και καλύτερη σ’ ένα καινούριο τεφτέρι και θα το ονομάσω, τιμής ένεκεν, μπακαλιαροτέφτερο …
Μπακαλιάρος με κρούστα από καλαμποκάλευρο και σουσάμι
υλικά:
3-4 φιλέτα μπακαλιάρου
3 κουταλιές καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές σουσάμι
2 αυγά
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κουταλιά βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και, μόλις λυώσει, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε 2΄-3΄ και προσθέτουμε το καλαμπόκι, στραγγισμένο. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα και να τραγανίσει ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε το μπακαλιάρο. Αναμειγνύουμε σ’ ένα πιάτο το καλαμποκάλευρο και το σουσάμι. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο γάλα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Περνάμε το μπακαλιάρο πρώτα από το αυγό και ύστερα από το μείγμα του καλαμποκάλευρου.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το μπακαλιάρο συνοδεύοντάς τον με το σωταρισμένο καλαμπόκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου