Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τορτίγιες με αυγό και πικάντικη σάλτσα …

… Να φτιάχνει η θεία και του ανηψιού της να δίνει. Όχι σαν την μάνα τη μοναχοφαγού που δε δίνει τ’ αγγέλου της νερό και του παιδιού της φαγητό.
Για να μην τα πολυλογώ, προχτές εκεί που έφτιαχνα τορτίγιες μεξικάνες,
γυρνώ και βλέπω πίσω μου το εξάχρονό μου ανήψι.
Ωραίο φαίνεται αυτό που φτιάχνεις θεία-Λένα, μου είπε κι αμέσως ένιωσα να λυώνω, κι ας μην είχα ανάψει ακόμη το φούρνο. Νομίζω ότι θα μου άρεσε να φάω λίγο. Τι είναι;


Τορτίγιες με αυγό, καλαμπόκι και πικάντικη σάλτσα

 

IMG_6893

 

υλικά:
4 μεγάλες τορτίγιες (εδώ ολικής άλεσης) 
1 κονσέρβα καλαμπόκι 
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι
1 κύβος λαχανικών
μισή πιπεριά τσίλι ή ελάχιστη πάστα τσίλι
τριμμένο ημίσκληρο τυρί
4 αυγά
μαϊντανός
πιπέρι, πάπρικα καπνιστή

 

 



Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5΄, μαζί με τον κύβο λαχανικών χωρίς να τον διαλύσουμε σε νερό.
Ρίχνουμε το καλαμπόκι και συνεχίζουμε για 2΄-3΄, να χρυσίσει και να τραγανίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και το τσίλι και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε, νοστιμίζουμε με την πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τηγανίζουμε τα αυγά με τον τρόπου που τα προτιμάμε. Βάζουμε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό ταψί ή στομικά ταψάκια πίτσας και μοιράζουμε τη σάλτσα με το καλαμπόκι. Βάζουμε από 1 αυγό σε κάθε τορτίγια και σκορπίζουμε από πάνω τριμμένο τυρί.

 

 

SAM_2708

 SAM_2716

 

 Αφήνουμε τις τορτίγιες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς κελσίου για 2΄-3΄, ίσα να λυώσει ελαφρά το τυρί.

Σερβίρουμε αμέσως, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

IMG_6894

  

IMG_6899

  

IMG_6900

 

 IMG_6892

  

IMG_6898

  

IMG_6897

  

IMG_6896

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου