… Να το δηλώσω ευχαρίστως, κύριε εφοριακέ μου, το περιεχόμενο του πουγκιού μου. Δεν έχω τίποτε να κρύψω και θα σας πω τι έχω βάλει μέσα, με κάθε λεπτομέρεια.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν …
υλικά:
10 κρέπες (έτοιμες ή σπιτικές)
500 γρ. μανιτάρια
1 άσπρο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί κρέμα
τριμμένη γραβιέρα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
φύλλα απο φρέσκο κρεμμυδάκι ή κοτσάνια από μαϊντανό
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και, μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες βάζοντας 1-2 κουταλιές στο κέντρο κάθε κρέπας.
Ανασηκώνουμε την κρέπα γύρω από τη γέμιση, κλείνουμε σε πουγκάκι και τη δένουμε με τα φύλλα κρεμμυδιού.
Αραδιάζουμε τα πουγκιά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου