Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Νιόκι σορρεντίνα …

… Μου παρή-, το χαϊδεμένο μου, μου παρή- παρήγγειλε τα νιόκι. Τρέλλα έχει με τα νιόκι και κάθε τρεις και λίγο ζητάει και μια καινούρια εκδοχή τους. Ευτυχώς αυτή που έπεσε στα χέρια μου σήμερα, συνδυάζει όλες τις λατρείες της: τοματίνια, μοτσαρέλα και μια ιδέα πέστο.
Είναι τα …


Νιόκι σορρεντίνα



IMG_6972



υλικά:
250 γρ. τοματίνια
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
ρεγκάτο ή γραβιέρα
μισό κουταλάκι πέστο
500 γρ. νιόκι πατάτας






Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση κατά μήκος. 

Τα βάζουμε στη σωτέζα με μια κουταλιά λάδι και μισή κουταλιά βούτυρο. 

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε 4-5 να μαλακώσουν ελαφρά και να βγάλουν το ζουμί τους.



SAM_3051

SAM_3052



Ταυτόχρονα βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει.

 Ρίχνουμε τα νιόκι και περιμένουμε να ανέβουν στην επιφάνεια.



SAM_3053

SAM_3055



Βγάζουμε τα νιόκι με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στα τοματίνια. 

Κόβουμε με το χέρι τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια.



SAM_3058

SAM_3060



Προσθέτουμε το πέστο μαζί με μια κουτάλα από το νερό των νιόκι και ανακατεύουμε κουνώντας τη σωτέζα.



SAM_3062

SAM_3064



Αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί για 1΄-2΄, μέχρι να λυώσει το τυρί. 

Θέλουμε αραιή τη σάλτσα γι’ αυτό προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο λίγο από το νερό του βρασίματος, μια και τα νιόκι θα το απορροφήσουν σιγά-σιγά.



SAM_3075

SAM_3076



Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και μαύρο πιπέρι.



IMG_6973

SAM_3070

SAM_3072

IMG_6975

IMG_6976

IMG_6971









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου