… Μου παρή-, το χαϊδεμένο μου, μου παρή- παρήγγειλε τα νιόκι. Τρέλλα έχει με τα νιόκι και κάθε τρεις και λίγο ζητάει και μια καινούρια εκδοχή τους. Ευτυχώς αυτή που έπεσε στα χέρια μου σήμερα, συνδυάζει όλες τις λατρείες της: τοματίνια, μοτσαρέλα και μια ιδέα πέστο.
Είναι τα …
Νιόκι σορρεντίνα
υλικά:
250 γρ. τοματίνια
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
ρεγκάτο ή γραβιέρα
μισό κουταλάκι πέστο
500 γρ. νιόκι πατάτας
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση κατά μήκος.
Τα βάζουμε στη σωτέζα με μια κουταλιά λάδι και μισή κουταλιά βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε 4-5 να μαλακώσουν ελαφρά και να βγάλουν το ζουμί τους.
Ταυτόχρονα βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει.
Ρίχνουμε τα νιόκι και περιμένουμε να ανέβουν στην επιφάνεια.
Βγάζουμε τα νιόκι με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στα τοματίνια.
Κόβουμε με το χέρι τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το πέστο μαζί με μια κουτάλα από το νερό των νιόκι και ανακατεύουμε κουνώντας τη σωτέζα.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί για 1΄-2΄, μέχρι να λυώσει το τυρί.
Θέλουμε αραιή τη σάλτσα γι’ αυτό προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο λίγο από το νερό του βρασίματος, μια και τα νιόκι θα το απορροφήσουν σιγά-σιγά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και μαύρο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου