… Σαν το μικρό Χιαγουάθα νιώθω …
… σα μικρό παπούζ. Σαν την Ποκαχόντας. Άντε, τελευταία προσφορά, σαν τη Βίκυ Καγιάκ.
Γιατί φτιάχνω πεϊνιρλάκια. Μικρά και τριανταφυλλένια, ίδια με ινδιάνικα βαρκάκια. Τα φορτώνω με τυρί και σαλπάρω για την Τυρινή …
Πεϊνιρλάκια ατομικά
υλικά:
100 γρ. ημίσκληρο τυρί
100 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο
1 αυγό
μαυροπίπερο
1 φύλλο κατεψυγμένη ζύμη με προζύμι
Αφήνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 2 ώρες να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς να τη βγάλουμε από το κουτί της.
Τρίβουμε τα τυριά στον ψιλό τρίφτη. Προσθέτουμε το αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης και το κόβουμε σε 4 κάθετες λωρίδες. Το κόβουμε και σε 4 οριζόντιες λωρίδες, ώστε να έχουμε 16 τετραγωνάκια ζύμης. Βάζουμε στο καθένα από μια κουταλιά γέμιση.
Αλείφουμε τις άκρες κάθε κομματιού με γάλα και ανασηκώνουμε τις πλαϊνές πλευρές. Πιέζουμε τις δύο άκρες καλά για να κολλήσουν.
Αραδιάζουμε τα πεϊνιρλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 30΄περίπου.
Αν θέλουμε, μόλις τα ξεφουρνίσουμε και όσο είναι ακόμη καυτά, αλείφουμε τα πεϊνιρλάκια με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου