… Μπαρόβια εγώ; Που δεν ξέρω να ξεχωρίσω το ουίσκι απ’ το βερμούτ; Που το μόνο τζιν που έχω δοκιμάσει είναι το XS του Zara; Που ανοίγω το μπουκάλι με το τσίπουρο κάθε Χριστούγεννα για να βάλω στους κουραμπιέδες;
Μάλιστα, εγώ. Τώρα στα γεροντάματα έγινα μπαρόβια. Γιατί έχω κολλήσει με τις κάθε λογής μπάρες δημητριακών και δε χορταίνω να δοκιμάζω διαρκώς καινούριες παραλλαγές τους …
Μπάρες με βρώμη και ξηρούς καρπούς
υλικά:
30 γρ. αμύγδαλα
30 γρ. αράπικα φυστίκια (ανάλατα)
30 γρ. ηλιόσπορους
60 γρ. ξερά σύκα ή βερύκοκκα
30 γρ. ξερά δαμάσκηνα
1 μπανάνα
μισό μήλο
80 γρ. αλεύρι
80 γρ. νιφάδες βρώμης
30 γρ. κράνμπερι
20 γρ. σταφίδα
3 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κουταλιά μέλι
1 πρέζα αλάτι
κανέλλα
100-150 ml νερό
μια χούφτα σουσάμι
Ψιλοκόβουμε όλα τα ξερά φρούτα και τα αμύγδαλα.
Πολτοποιούμε στο multi τη μπανάνα και το μήλο.
Ανακατεύουμε όλα τα φρούτα, ξερά και φρέσκα, με τους ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βρώμη και λίγο-λίγο το νερό.
Ανακατεύουμε με κουτάλι.
Γλυκαίνουμε με το μέλι, αρωματίζουμε με την κανέλλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό αλλά ρευστό, οπότε προσθέτουμε λίγο νερό αν θέλει αραίωμα, ή λίγη βρώμη ακόμη μαζί με λίγο σουσάμι, αν θέλουμε να σφίξει η ζύμη.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
Στρώνουμε με κουτάλι ώστε η ζύμη να έχει παντού το ίδιο ύψος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου κατά προτίμηση στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 25΄-30΄ περίπου.
Αν θέλουμε τις μπάρες πιο τραγανές τις αφήνουμε περισσότερο έχοντας κατά νου όμως ότι θα σκληρύνουν και όταν κρυώσουν.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαστουνάκια όσο είναι ακόμη μαλακή και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τρώμε, κερνάμε και φυλάμε τις υπόλοιπες μπάρες σε μεταλλικό κουτί.
Με τέτοιες μπάρες, γίνομαι κι εγώ μπαρόβια!!!Ωραία ιδέα για εύκολο καθημερινό σνακ. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά ευχαριστώ και για τα καλά λόγια και για τη σταθερή παρουσία. Την καλημέρα μου!
Διαγραφή