Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ρολάκια γλώσσας με αρωματική σάλτσα άνηθου …

… Χρόνος είναι εις πάντα
και καιρός παντί πράγματι υπό τον ουρανόν.
Καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν. 

Κατάπια τη γλώσσα μου …


Ρολάκια γλώσσας με αρωματική σάλτσα άνηθου



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ
  



υλικά:
700 γρ. γλώσσα φιλέτο
μισό κρεμμύδι
200 ml ζωμός (ψαριού ή κότας)

Για τη σάλτσα:
25 γρ. μαργαρίνη
15 γρ. αλεύρι
150 ml από το ζωμό των ψαριών
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
ο κρόκος από 1 μικρό αυγό
60 γρ. τόνος ή μικρές γαρίδες βρασμένες
άνηθος ψιλοκομμένος






Πλένουμε τις γλώσσες, τις στεγνώνουμε, τις τυλίγουμε ρολάκια και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. 

Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.



ΡΟΛΑ
ΣΤΕΡΕΩΜΑ



Βάζουμε το ζωμό να βράσει μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα ρολάκια.

 Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄-12΄. 

Επειδή ο ζωμός δεν καλύπτει όλα τα ρολά, μπορούμε στα μισά του χρόνου να τα γυρίσουμε ή απλώς να αφήσουμε το επάνω μέρος τους να ψηθεί από τον ατμό που υπάρχει στο σκεύος. 

Στραγγίζουμε το ζωμό και κρατάμε στην άκρη 150 ml.



ΒΡΑΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 
ΡΟΛΑ ΣΚΕΤΑ



Για να φτιάξουμε τη σάλτσα λυώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι.

 Καβουρντίζουμε ελαφρά για 2΄-3΄, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.



ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΧΗ
ΜΕ ΖΩΜΟΔΕΣΙΜΟ



Χτυπάμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και τον προσθέτουμε στη σάλτσα. 

Ανακατεύουμε καλά να δέσει ξανά η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με τον άνηθο. 

Τέλος προσθέτουμε τον τόνο ή τις γαρίδες και ανακατεύουμε ξανά.



ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
ΜΕ ΑΝΗΘΟΚΑΙ ΤΟΝΟ



Σερβίρουμε τα ρολάκια περιχύνοντάς τα με την αρωματική σάλτσα.



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
ΚΟΝΤΙΝΟ
ΕΤΟΙΜΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου