Καροτόσουπα με γιαούρτι
       
        
υλικά:         
400 γρ. καρότα         
400 ml ζωμός (κότας ή βοδινού)         
125 ml γάλα         
γιαούρτι         
μαϊντανός ή ξερός δυόσμος
     
      
      
            
      
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα βάζουμε να βράσουν μέσα στο ζωμό για 20΄.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου κομμάτια καρότου.
     
      
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μερικές βράσεις ακόμη. 
Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.
     
      
Σερβίρουμε τη σούπα σκέτη ή με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.
       
        
        
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου