Καροτόσουπα με γιαούρτι
υλικά:
400 γρ. καρότα
400 ml ζωμός (κότας ή βοδινού)
125 ml γάλα
γιαούρτι
μαϊντανός ή ξερός δυόσμος
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα βάζουμε να βράσουν μέσα στο ζωμό για 20΄.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου κομμάτια καρότου.
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μερικές βράσεις ακόμη.
Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε τη σούπα σκέτη ή με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου