Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σέλινο γιαχνί με πατάτες …

 ... Προς σελίνωση.
Αν ήταν πύραυλος θα είχε προ πολλού προσελινωθεί. Αν ήταν δορυφόρος θα γύριζε πανευτυχής γύρω απ’ τη Σελίνι. Αν ήταν αστροναύτης θα έφτιαχνε με τα χεράκια του μια σελινάκατο. Και με την ακατανόητη λατρεία του για το σέλινο, από άνθρωπος κοντεύει να μεταλλαχθεί σε σελινάνθρωπο. 
Αν δείτε ένα πράσινο ανθρωπάκι να κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους, μην ειδοποιήσετε τη NASA, μη φοβηθείτε ότι ήρθαν οι εξωγήινοι και μαζί τους το τέλος του κόσμου, μην τσακιστείτε να βγάλετε φωτογραφίες νομίζοντας ότι κάνατε επιτέλους την τύχη σας, μην ονειρευτείτε επιταγές με δεκάδες μηδενικά απ’ όλα τα κανάλια και περιοδικά. 

Είναι τ’ αγόρι μου, είναι ο τύπος μου, 

είναι ο άνθρωπος που αγαπώ,
που από το σέλινο έγινε πράσινος 

κι ίσως να έφταιξα λίγο κι εγώ …


Σέλινο γιαχνί με πατάτες




ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
1 μεγάλο μάτσο σέλινο
(κλωνάρια και ρίζα μαζί)
2 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισή κονσέρβα ντοματάκια ή ντομάτα κονκασέ
μισή κουταλιά πελτές ντομάτας
λίγο άσπρο κρασί






Κόβουμε τα κλωνάρια του σέλινου σε ροδέλες και τις πατάτες σε κομμάτια. 

Σε λίγο νερό αχνίζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. 

Ρίχνουμε λάδι, προσθέτουμε το σέλινο και τις πατάτες και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά. 

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, διαλυμένον σε λίγο νερό.

   
ΣΕΛΙΝΟ   ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ



Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τα λαχανικά. 

Σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. 

Όταν το φαγητό μείνει με το λάδι του, είναι έτοιμο.



ΝΕΡΟ
   
ΒΡΑΣΙΜΟ 





Λιτό, νηστίσιμο, οικονομικότατο και απέριττο φαγητό, προσφέρει γενναιόδωρα τη σάλτσα του για βούτες αλλά έχει και για πιο χλιδάτη παρέα το κέικ με πιπεριά Φλωρίνης.



 
ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΚΕΪΚ ΠΙΠΕΡΙΑΣ








2 σχόλια:

  1. Ελενα εχω καιρο να σου πω ποσο πολυ σε καμαρωνω.

    Σε παρακολουθω καθε μερα και παντα περιμενω την επομενησυνταγη.

    Θειουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή