… Του κουτιού τα παραμύθια δεν τα έχανα ποτέ. Και μη νομίζεις ότι ήμουν πιτσιρίκι. Τά ’χω τα χρονάκια μου. Η αδερφή μου ήταν το μικρό της οικογένειας τότε, αλλά εγώ τα παρακολουθούσα ανελλιπώς και ευλαβικά. Μου άρεσε το αντισυμβατικό κοριτσάκι με τα πατομπούκαλα που πρωταγωνιστούσε – τόσο αυθεντικό και αναζωογονητικά διαφορετικό από τις μικρομέγαλες κούκλες που μας έστελναν τα εξ Αμερικής πρότυπα.
Και βέβαια ήμουν η φανατικότερη θαυμάστρια του Ρούχλα - οι ατάκες του ήταν αξεπέραστες και έκλεβε άνετα την παράσταση από το νερόβραστο το Φιόγκο και τον επίπεδο Σεβαστιανό. Κι όταν κάποτε ήρθε με κάποιο θίασο στην πόλη μας ο Παύλος Κοντογιαννίδης, υπέγραψε το πρώτο και ίσως μοναδικό του αυτόγραφο ως Ρούχλας, απορώντας κι ο ίδιος με το παράξενο αίτημα της θαυμάστριας.
Του κουτιού τα παραμύθια λοιπόν τα θυμήθηκα όταν βρήκα σ’ ένα συρτάρι του κουτιού ένα πάκο συνταγές. Ακριβέστερα, ένα σωρό χαρτάκια και στραβοκομμένα χαρτόνια που σκίζω από τις συσκευασίες των προϊόντων όταν μου τραβούν την προσοχή. Μετά τις ρίχνω σ’ ένα συρτάρι και τις ξεχνάω, μέχρι κάτι να μου τις θυμίσει.
Έτσι κι απόψε που ψάχναμε να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο βραδινό, θυμήθηκα ότι κάπου είχα καταχωνιάσει μια συνταγή από συσκευασία στιγμιαίου πουρέ για ‘ζύμη πίτσας’ …
Πίτσα με ζύμη από νιφάδες πατάτας
υλικά:
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι νιφάδες πατάτας
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
νερό
Για την επικάλυψη:
1 κουταλιά έτοιμη σάλτσα πέστο
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
1 κουταλιά κέτσαπ
ημίσκληρο τυρί σε φέτες
βραστή γαλοπούλα σε φέτες
1 μπάλα μοτσαρέλα
1 κουταλιά έτοιμη σάλτσα πέστο
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
1 κουταλιά κέτσαπ
ημίσκληρο τυρί σε φέτες
βραστή γαλοπούλα σε φέτες
1 μπάλα μοτσαρέλα
Για να φτιάξουμε τη βάση της πίτσας ανακατεύουμε τις νιφάδες πατάτας με το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αυγό και νερό όσο χρειάζεται για να πλάθεται η ζύμη (για τη δική μας ζύμη χρειάστηκε περίπου 1,5 ποτήρι νερό).
Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι πίτσας.
Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι πίτσας.
Απλώνουμε στη μισή επιφάνεια το πέστο και στην άλλη μισή τον πελτέ ντομάτας, που έχουμε ανακατέψει με το κέτσαπ.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες της γαλοπούλας και του τυριού.
Ελέγχουμε αν ψήθηκε από κάτω και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε για λίγο μόνο την κάτω αντίσταση.
Όταν ψηθεί η πίτσα σπάμε από πάνω σε κομμάτια τη μοτσαρέλα.
Αφήνουμε την πίτσα στον κλειστό φούρνο για 2΄-3΄μέχρι να λυώσει η μοτσαρέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου