Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μπριάμ …

... Αμ,
Από μικρή δεν έτρωγα μπριάμ, 
ακόμα κι αν αγρίευε η μαμά μ’,
την έφτανα ένα βήμα πριν το μπαμ,
μασώντας μία ώρα τη μπουκιά μ’.


Αμ,
μου είπε να το βρω απ’ τα παιδιά μ’,
την πίστη να μου βγάζουν τη δικιά μ’,
Σαββάτο δε γεννήθηκε η μαμά μ’,
αλλά δεν έφτιαξα ποτέ μπριάμ. 


Αμ, 
μα οι μέρες ήρθαν του σερσέ να φάμ’
αλλάξαμε τον τρόπο που κοιτάμ’
αρκεί να υπάρχει κάτι να μασάμ’
λουκούμι μας εφάνη το  …


Μπριάμ


 
ΠΙΑΤΟ


υλικά:
4 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
4 καρότα
3 ντομάτες
3 πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη







Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ομοιόμορφες ροδέλες, εκτός από τις ντομάτες που τις κόβουμε σε κυβάκια. 

Τα βάζουμε σε ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε λάδι, πάπρικα, ρίγανη και το μαϊντανό.


ΛΑΧΑΝΙΚΑ
   
ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ



Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα λαχανικά, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό ή ζωμό.




ΙΔΙΟΙΣ ΧΕΡΣΙΝ
   
  ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ 



Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 1 περίπου ώρα, ελέγχοντάς το κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε άλλα 15΄.



ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ





Οι ποσότητες αλλά και το είδος των λαχανικών που συμμετέχουν είναι ενδεικτικές. Προσαρμόζουμε το φαγητό ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις προμήθειές μας προσθαφαιρώντας υλικά (πολύχρωμες πιπεριές, φρέσκα κρεμμυδάκια, μπάμιες, δυόσμος).









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου