… Στο Μεσαίωνα κάποιοι μοναχοί βάφτιζαν το κρέας ‘ψάρι’ για να μπορούν να το καταναλώνουν σε περιόδους νηστείας.
Αποφεύγοντας παρόμοιες πρακτικές και κρατώντας ψηλά την αξιοπρέπεια μου, δε βάφτισα απλώς νηστίσιμη την τάρτα σοκολάτας που έφτιαξα παλιότερα, αλλά την τροποποίησα φτιάχνοντάς τη με νηστίσιμα υλικά …
Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας
υλικά:
Για τη βάση:
300 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. λυωμένη μαργαρίνη
Για την κρέμα σοκολάτας:
300 γρ.κουβερτούρα
200 ml φυτική κρέμα ή γάλα
Για τη βάση της τάρτας αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη.
Απλώνουμε, προαιρετικά, στην ταρτιέρα ένα φύλλο μεμβράνης (για να ξεφορμάρουμε έπειτα εύκολα την τάρτα) και στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου.
Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού τη φυτική κρέμα ή το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει εντελώς και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10΄.
Την αδειάζουμε πάνω στη βάση της τάρτας, και στρώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι ή μανταρίνι και κερασάκια.
Hallelujah!
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου