… Με τα δυο χεράκια, πλάθω κουλουράκια.
Και πιο συγκεκριμένα ...
Και πιο συγκεκριμένα ...
Κουλουράκια πορτοκαλιού
υλικά:
1 ποτήρι λάδι
(3/4 καλαμποκέλαιο και 1/4 ελαιόλαδο)
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 κουταλιά κανέλλα
3/4 από κουταλάκι τσαγιού σόδα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
(3/4 καλαμποκέλαιο και 1/4 ελαιόλαδο)
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 κουταλιά κανέλλα
3/4 από κουταλάκι τσαγιού σόδα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χτυπάμε με αυγοδάρτη το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και τη σόδα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
Ζυμώνουμε καλά ώστε να μην ξεχωρίζει κανένα υλικό. Η δοσολογία για το αλεύρι είναι ενδεικτική. 'Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που προτιμάμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.
Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί όπου διατηρούνται μέχρι και ένα μήνα, τραγανά και αρωματικά.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου