Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Spring rolls …

China1 

… -Είσαι Κινεζάκι;
-
Όχι!
Αλλά τρώω πολύ ρυζάκι, δεκάδες κουταλίτσες. Και τρελαίνομαι για spring rolls. Τόσο που αποφάσισα να τα φτιάξω μόνη μου γιατί ούτε τα κατεψυγμένα ούτε τα έτοιμα μου πολυάρεσαν.
Δε διεκδικούν βέβαια δάφνες αυθεντικού, αλλά μήπως και τα δεκάδες delivery έχουν πιστοποιητικά γνησιότητας; Τουλάχιστον τα δικά μας είναι πιο αγνά, σπιτικά και ελεγχόμενα.
Και εξαιρετικά νόστιμα, if I may say so …


Spring rolls


---¤---[2]



υλικά:
κολοκυθάκια
καρότα
λάχανο
φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
τζίντζερ σε σκόνη
φύλλο κρούστας






Οπλισμένοι με υπομονή κι ένα καλό μαχαίρι, κόβουμε τα λαχανικά σε σπιρτόξυλα –ελληνιστί ζουλιέν. 

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα 2-3 κουταλιές νερό, προσθέτουμε τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. 

Καπακώνουμε και αφήνουμε να αχνιστούν και να μαλακώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας νερό όταν τελειώνει. 

Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.


ΓΕΜΙΣΗ
ΑΧΝΙΣΜΑ 


 
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε λοξά, ώστε να έχουμε έναν ρόμβο. 

Βάζουμε στην κάτω μύτη τη γέμιση. 

Διπλώνουμε σε ρολό μέχρι τη μέση και πιέζουμε ελαφρά τη γέμιση για να απλωθεί ομοιόμορφα.




ΤΥΛΙΓΜΑ
  ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ 

      

Κλείνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε μέχρι την άκρη, αφού βρέξουμε με νερό το φύλλο για να κολλήσει και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.



ΔΙΠΛΩΜΑ
ΕΤΟΙΜΑ 



Στο σημείο αυτό ανοίγονται μπροστά μας δύο δρόμοι, καληώρα όπως στον Ηρακλή.

 Ο δρόμος της αρετής, δηλαδή το ψήσιμο, και ο δρόμος της κακίας –ήγουν το τηγάνι. Διαλέγουμε και παίρνουμε.



ΤΗΓΑΝΗΤΑ
ΨΗΤΑ

.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου