… Τα μαύρα μάτια τους έχουν αρχίσει να καίνε καρδιές. Έστω κι αργά, τα μαυρομάτικα φασόλια άρχισαν να βρίσκουν μια θέση στην κουζίνα των νεοελλήνων. Καιρός να ανακαλύψουμε τους υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης, τα αμινοξέα, τις φυτικές ίνες και τα ιχνοστοιχεία τους.
Άσε που είναι και βολικά στο μαγείρεμα, αφού δε χρειάζονται μούλιασμα από την προηγούμενη μέρα, μέγα πλεονέκτημα για τη νοικοκυρά …
Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
υλικά:
500 γρ. σέσκουλα
250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
2 καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμυδάκια
ντοματάκια κονκασέ ή χυμός ντομάτας
άνηθος ψιλοκομμένος
Βράζουμε για 5΄ τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
Τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 30΄-35΄.
Σε φαρδύ τηγανί ή σωτέζα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε τα σέσκουλα χοντροκομμένα και σωτάρουμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον άνηθο και ένα φλυτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να δέσουν μεταξύ τους.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και νοστιμίζουμε με πιπέρι.
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου