…... Κάτω από ’να κουνουπίδι εκαθόταν σαμιαμίδι.
Εκαθόταν και σκεφτόταν τα καλά του κουνουπιδιού που μήτε και τα 'χε ματακούσει. Πλούσιο σε νερό, βιταμίνες C και Α, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, με ελάχιστες θερμίδες και συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τρώγεται ωμό, βραστό, στον ατμό, τουρσί, με κάρυ, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα ή στο φούρνο.
Και γίνεται και σούπα …
Σούπα με κουνουπίδι
υλικά:
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
1 μικρή πατάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-1,5 λίτρο νερό ή ζωμός
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κουνουπίδι ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε την πατάτα και το νερό ή το ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Κρατάμε 2-3 μπουκετάκια για γαρνίρισμα και πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Βράζουμε για λίγο ακόμη, αν θέλουμε τη σούπα πιο πηχτή.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου