Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Πλεξούδες στη λαδόκολλα με λαχανικά και τυριά …

… Την πάτησες κι ας μην το παραδέχεσαι. Γύρισες πεινασμένος το μεσημέρι, είδες τη λαδόκολλα στο φούρνο κι άρχισες να φαντάζεσαι και να γλείφεσαι. Θες νά ’χει κάνει κανένα κλέφτικο, κανένα χοιρινό περιποιημένο, εκείνα τα ωραία λουκάνικα, ή κανένα μερακλίδικο κεφαλάκι; Αλλά και ψάρι δε θα με χάλαγε, καλοκαίρι είναι, καμμιά τσιπούρα, κανένα λαβράκι
Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έφτιαξα. Διότι ήθελα κάτι διαφορετικό, ελαφρύ, καλοκαιρινό και πολύχρωμο. Συνελόντι ειπείν, κάτι πιο εκλεκτόν. Και εστράφην προς τον ζυμαρικόν κλάδον …



Πλεξούδες στη λαδόκολλα με λαχανικά και τυριά







υλικά:
2 μέτριες μελιτζάνες
2-3 κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά (κέρατο)
1 κόκκινη πιπεριά (κέρατο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
μαϊντανός ψιλοκκομμένος
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
σκληρό κίτρινο τυρί (εδώ ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά)

300 γρ. πλεξούδες (ή πενάκι)





Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε κυβάκια.






Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και το σκόρδο σε φετάκια.

Ζεσταίνουμε τέσσερις κουταλιές λάδι και ροδίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια για 5΄.







Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 5΄ .







Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ και το μαϊντανό . 

Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση ρίχνουμε και έναν κύβο κότας ή βοδινού. 

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αλατοπιπερώνουμε.







Μαγειρεύουμε για 10΄-15΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.






Βράζουμε τις πλεξούδες για 4΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

 Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις ανακατεύουμε με τα λαχανικά.







Στρώνουμε χιαστί 3 λαδόκολλες σε πυρίμαχο σκεύος.

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και κόβουμε με το χέρι τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια.






Ανακατεύουμε απαλά και σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί της επιλογής μας.

 Κλείνουμε τις λαδόκολλες και συρράπτουμε τις άκρες τους.










Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 30΄ περίπου.

 Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.








Σερβίρουμε αμέσως, όλο με τη λαδόκολλα κατά το ηπειρώτικο ‘ όλο με το ντεψί ’  .























2 σχόλια:

  1. Αχ βρε κικιτσα τι με καμνεις...
    Ντινγκ ντινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μπρε τζιέρι μου; Εσύ δεν τα άρεζες αυτά τα ζαρζαβατικά αφού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή