Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Ταρτάκια βρώμης με γιαούρτι και φρούτα …

… ΄Έσκαγε ο τζίτζικας εις τας Ευρώπας, le tzitzik s’ eclatait έλεγα τάχα μου χιουμοριστικά για να μην πανικοβληθώ απ’ όσα διάβαζα. Θερμόμετρα που δείχνουν 45άρια, κόσμος που βουτάει σε συντριβάνια, θερμοπληξίες, ασφυξία. Κι εσύ φορτωμένη σα δρομάδα στην έρημο να περπατάς χωρίς καπέλο στο λιοπύρι, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, για να υπηρετήσεις την επιστήμη.
Μέσα στον καύσωνα εμένα τρέμει το φυλλοκάρδι μου κι έχω ρίγος, έχω και λίγη ψυχραιμία όμως, έτσι για να δροσίσει το σύνολο.
Τίποτα δεν μπορώ να κάνω και φτιάχνω σα χαζή κρύα γλυκάκια εδώ, να δροσιστείς εσύ εκεί …



Ταρτάκια βρώμης με γιαούρτι και φρούτα







υλικά:
150 γρ. νιφάδες βρώμης (εδώ χωρίς γλουτένη)
30 γρ. ξηροί καρποί (εδώ ηλιόσπορος, καρύδια, φουντούκια)
20 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
1 κουταλιά ινδοκάρυδο
κανέλλα
50 γρ. μαργαρίνη
60 γρ. μέλι


400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 κουταλιά μέλι
1-2 βανίλιες

κεράσια, βερύκοκκα, ροδάκινα, πεπόνι




Βάζουμε τη μαργαρίνη και το μέλι να λυώσουν σε μέτρια φωτιά. 

Αρωματίζουμε με την κανέλλα, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.






Αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας (όχι το σουσάμι) και τους προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών μαζί με το ινδοκάρυδο και το σουσάμι. 

Ανακατεύουμε καλά.






Στρώνουμε με μεμβράνη φαγητού 4-5 μικρά ή 2-3 μεγαλύτερα φορμάκια ή πυρίμαχα.







   Μοιράζουμε το μείγμα της βρώμης και φτιάχνουμε μια βάση με ψηλά τοιχώματα. 

Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄.






Βάζουμε σε μπωλ το γιαούρτι, προσθέτουμε το μέλι, αρωματίζουμε με τη βανίλια και δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη.






Μοιράζουμε το γιαούρτι στα ταρτάκια αφού τα ξεφορμάρουμε.








Κόβουμε τα φρούτα σε κυβάκια και γαρνίρουμε κάθε ταρτάκι με το συνδυασμό που προτιμάμε.











Σερβίρουμε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου