… Σπάνιο το όνομα, σπάνιο και το παιδί. Έτσι πάνε αυτά. Η τόσο ξεχωριστή και ιδαίτερη κόρη μου δε θα μπορούσε να φέρει ένα κοινό και συνηθισμένο όνομα. Ήτανε όραμα κι έγινε πράξη, ακόμη κι αν χρειάστηκε να πολεμήσω πολύ γι’ αυτό με σόγια, συμβάσεις και κανόνες.
Ο επιμένων νικά κι ο πεισματάρης επίσης κι έτσι κανείς δε θα χρειαστεί οιονδήποτε κτητικό ή άλλον προσδιορισμό για να αναφερθεί στην κόρη μου, μια και μέχρι στιγμής δεν έχουμε συναντήσει άλλη με το ίδιο όνομα κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι.
Ποια Μαρία, η Ελένη τίνος, η Κατίνα η μικρή ή η Κατίνα η μεγάλη - όλα τα παρόμοια διευκρινιστικά περιττεύουν στην περίπτωσή μας.
Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ξεχωριστός και ιδιαίτερος. Συμφωνώ απολύτως. Όλοι είμαστε ιδιαίτεροι αλλά το βλαστάρι μου είναι ιδιαίτατον.
Για το γλυκό μου μανταρίνι λοιπόν, το αγαπημένο της γλυκό …
Σεκέρ παρέ
υλικά:
250 γρ. φαρίνα που φουσκώνει (κόκκινη)
75 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
75 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 αυγά
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 & 1/4 ποτήρια νερό
χυμός λεμονιού
Αφήνουμε τη μαργαρίνη να μαλακώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και τη χτυπάμε με τη ζάχαρη άχνη για 3΄-4΄.
Ρίχνουμε το ένα αυγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σε μπωλ χτυπάμε ελαφρά με πηρούνι το άλλο αυγό.
Προσθέτουμε το μισό στο μείγμα της μαργαρίνης και κρατάμε το υπόλοιπο για την επάλειψη των γλυκών.
Τελευταία ρίχνουμε τη φαρίνα και το σιμιγδάλι.
Κλείνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή, λεία ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη πρόχειρα σε ισομεγέθη κομμάτια (βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια).
Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες μας και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους.
Αλείφουμε τα γλυκά με το αυγό που κρατήσαμε και χαράζουμε την επιφάνειά τους χιαστί με πηρουνάκι, δημιουργώντας τα χαρακτηριστικά σχέδια που έχουν τα σεκέρ παρέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20΄-25΄.
Ξεφουρνίζουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε για 4΄-5΄ το νερό με τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Σιροπιάζουμε τα σεκέρ παρέ χλιαρά ρίχνοντας υπομονετικά κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι σε κάθε γλυκό και κάνοντας τον ίδιο κύκλο μέχρι να τελειώσει το σιρόπι.
Αφήνουμε τα σεκέρ παρέ να κρυώσουν και να τραβήξουν το σιρόπι τους.
Τρώγονται σκέτα ή με λίγο αμύγδαλο φιλέ.
ありがとう
ΑπάντησηΔιαγραφή